Corona protocol

We organiseren onze sportactiviteiten bij SV Margriet conform het meest actuele sport protocol van NOC*NSF en de richtlijnen van de KNGU. De voor onze leden en leiding belangrijkste onderdelen daarvan hebben we hieronder even uitgeschreven.

Basis afspraken

• Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
  • Handen wassen voorafgaand en na het bezoeken van onze locatie.
  • We hebben wisseltijden en vaste looproutes om te voorkomen dat verschillende groepen elkaar passeren.
  • Personen van 18 jaar en ouder houden afstand van elkaar en van 13+ leden. Behalve wanneer het voor de veiligheid van de sporter noodzakelijk is om hulp te verlenen.
  • Onze sportlocatie is niet toegankelijk voor toeschouwers

Afspraken die op dit moment aanvullend geldig zijn

• De kantine is dicht en kleedkamers mogen enkel gebruikt worden voor het toiletgebruik en handen wassen. Leden worden gevraagd al omgekleed te komen en hun spullen in de zaal te leggen.
  • Alle aanwezigen van 13+ worden verzocht in de accommodatie een mondkapje te dragen. Dit is niet van toepassing tijdens het sporten.
  • Waar mogelijk sporten 17- en 18+ sporters gescheiden van elkaar.
  • Vangen is toegestaan indien noodzakelijk voor de veiligheid. We verzoeken de trainers een mondkapje te dragen. Beperk bovendien de duur van het vangen zo veel mogelijk bij sporters van 18 jaar en ouder.
  • Kinderen en jeugd van 17- zijn uitgezonderd van groepjes van 4 en maximaal 30 personen (artikel 2.1 noodverordening Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland).
  • Bij aanvang van de training zal een gezondheidscheck plaatsvinden.

Als er sporters van 18+ aanwezig zijn

• Wij bieden wel weer groepslessen aan voor 18+ leden
  • Bij de lessen die we individueel aanbieden maken we groepjes van maximaal vier sporters per onderdeel die goed van elkaar te onderscheiden zijn (sporten bijvoorbeeld op ruime afstand van elkaar, of op een ander toestel/onderdeel) die onderling ook 1,5 meter afstand houden.
  • Ook bij ouder- en kindgym kunnen volgens de KNGU deze regels toegepast worden, mits er geen sprake is van interactie tussen de ouders en deze uiteraard minimaal 1,5 meter afstand houden.
  • De leiding zal de sporters op de hoogte houden over of hun les onder bovenstaande voorwaardes door kan gaan.