Hoera! We mogen met de meeste groepen weer buiten sporten!

Vanaf 11 mei hopen we onze trainingen voor kinderen buiten weer deels te kunnen hervatten. Dit geldt alleen voor de trainingen die door de overheid weer zijn toegestaan. We doen dit op het veld achter het Liemers College in Didam (Dijksestraat 12).

Onze trainingen kunnen alleen door gaan met droog weer. Zorg dan ook dat de trainer van de groep uw mobiele telefoonnummer of mailadres heeft zodat het mogelijk is om snel te laten weten als een training toch niet door kan gaan. Vraag indien u dat niet gehoord heeft de trainer vooraf op welke manier hij/zij deze communicatie wenst te doen. Dit doen we uiterlijk 30 minuten van tevoren dus controleer voor vertrek nog even uw mail en/of telefoon.

Q&A Ouders/sporters

Waarom mag ik niet meer samen met mijn vrienden sporten?
We moeten zoveel mogelijk vermijden om kinderen t/m 12 en kinderen 13+ met elkaar in één
groep te laten trainen. Als er een geschikt alternatief is worden sporters verzocht om tijdelijk met
een andere groep mee te trainen.

Waarom moeten we bij ouder en kind gym 1,5 meter afstand houden, ook tussen de kinderen?
Nu ook volwassenen weer mogen sporten in de buitenruimte, is het weer mogelijk om ouder-kind
gym aan te bieden. Bij het vermengen van de leeftijdsgroepen (wat hier dan gebeurt) gelden de
richtlijnen van de oudste groep. Dit betekent dat het aanbod voor kinderen met ouders samen
voor alle betrokkenen op 1,5 meter moet worden georganiseerd.

Mag je ook naar een tweede activiteit?
De afspraak van een tweede activiteit gratis blijft gelden, mits er voor jou een geschikte tweede
activiteit aangeboden wordt binnen de juiste leeftijdscategorie. Helaas kunnen we op dit moment
niet voor iedereen een tweede activiteit aanbieden. Als de groepen te groot worden hebben de
sporters van wie het de eerste activiteit is voorrang. We werken daarnaast ook in samenwerking
met Open Sport Club de Nevelhorst aan gezamenlijke sportactiviteiten met andere verenigingen,
deze zullen ook toegankelijk worden voor leden en niet-leden. Als het lukt deze activiteiten te
realiseren dan houden we jullie op de hoogte via de website.

Mogen niet-leden ook meedoen met jullie trainingen?
Voor niet-leden bieden we altijd een gratis proefles aan, dat is niet veranderd. Geef bij aanvang even bij de leiding aan dat je komt voor een proefles door middel van een inschrijving via de website en communiceer het de training zelf tegen de coronaverantwoordelijke. Om zicht te houden op wie er komen deelnemen en hoeveel sporters dat zijn, het is niet de bedoeling dat er structureel niet-leden meedoen met onze trainingen. We vinden het waarborgen van voldoende afstand en veiligheid op dit moment erg belangrijk en dat zou dan onvoldoende lukken. We zijn samen met Open Club de Nevelhorst wel bezig met het organiseren van sportactiviteiten voor niet-leden. Zodra dat gelukt is zullen we dat via onze sociale media laten weten.

Overige belangrijke informatie

• Kom niet als je verkouden of grieperig bent.
  • Meld je bij de leiding af als je niet kunt komen
  • Reis bij voorkeur alleen en op eigen gelegenheid
  • Kom in je sportkleding en ga vooraf thuis naar het toilet. De kleedkamers en douches zijn gesloten.
  • Was voor en na de training thuis je handen.
  • Ben je 13 jaar of ouder? Houd dan altijd 1,5 meter afstand, ook tijdens het sporten.

Voor ouders en verzorgers

• Als ouder heb je geen toegang tot de sportlocatie. Dit geldt zowel voor, tijdens als na de training van jouw kind(eren). Volg de aanwijzingen van je club.
  • Neem de instructies vanuit de club voor de training goed door met je kind.